nl:archief2008:20080315_contactpersoon_lips_robert_heneweer

Contactpersoon LIPS: Robert Heneweer

Wie is Robert Heneweer?
Robert is 45 jaar en sinds enkele jaren salesmanager bij Synergy Healthcare Plc. Synergy is een Engelse beursgenoteerde onderneming en specialist op het gebied van de levering van disposible artikelen. Daarnaast beheren ze wasserij- en sterilisatiebedrijven. Dit alles uitsluitend ten behoeve van de gezondheidszorg markt. In Nederland is de organisatie Lips Textielservice b.v., met 14 industriële wasserijen, een bekende naam die onder de Synergy vlag opereert.

Hoe ben je in contact gekomen met onze stichting?
“Via een vriendschappelijke relatie ben ik in contact gekomen met jullie stichting. Het trok mij direct aan en dan met name het concept. Ik bedoel hier mee het verzamelen van goederen, die vervolgens eens in de zoveel tijd middels een container naar Suriname worden verscheept. Maar dat is niet het enige. Het spreekt mij ook aan, dat de goederen die in Nederland kennelijk geen bestemming meer hebben, zo direct op de goede plek terecht komen en dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Ik ben zelf niet iemand die vanuit zijn luie stoel een girootje uitschrijft om daarmee zijn geweten te reinigen. Ik wil ook gewoon de handen uit de mouwen steken.”

Waar heb je onze stichting al mee geholpen?
“Ik loop veel in de 14 wasserijen van Lips Textielservice rond en spreek daar ook de leidinggevenden. Die zitten vaak met overtollige goederen waar geen vraag meer naar is, òf die vanwege minimale slijtage op de Nederlandse markt niet meer gebruikt mogen of kunnen worden. De bedrijfsmanagers weten vaak de weg niet waar ze deze spullen nog onder kunnen brengen en dan is het een kwestie van vernietigen. Zo had onze vestiging in Alkmaar een enorme partij chirurgenjassen waar ze van af wilden. Nog prima jassen die zo ingezet konden worden. Ook de vestiging in Tiel is ruimhartig geweest met het doneren van incontinentiematjes, lakens, slopen etc. etc. Kleding voor de zorg bleek in Rotterdam overbodig en heeft zijn weg inmiddels naar Benschop gevonden. Ik houd de vinger aan de pols.”

Wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?
“Allereerst dat ik alert zal blijven. Het zou vreemd zijn als er vervolgens niet nog hier en daar wat textiele producten aangeboden worden zoals (OK)kleding, bedtextiel, tafellinnen, incontinentiematerialen etc. etc. Ik help bovendien de bedrijfsmanagers af van het probleem van overtollige voorraden.”

Is de kans aanwezig dat je ooit eens naar Suriname afreist?
“Dat zou best wel eens kunnen gebeuren. Ik heb begrepen dat het een prettig en mooi land is, waar je goed kunt vertoeven. Ook wil ik dan met eigen ogen zien, wat er met al die goederen die wij gedoneerd hebben, is gebeurd. Heel belangrijk voor mij, die bevestiging. Ik verwacht dat ik na een bezoek nog enthousiaster ga worden en dat ook vervolgens over kan brengen op de collega’s in Nederland.”

Mogen we je misschien ook nog een keer in Benschop begroeten?
“Dat wordt iets lastiger. Doordeweekse dagen zijn moeilijk voor mij in verband met mijn werk. Ook heb ik maar een beperkt aantal vakantiedagen waar ik zuinig mee om moet gaan. Als er nog eens activiteiten in een weekend zijn, kunnen jullie me bellen.”

Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen