nl:archief2008:20080520_fancyfair_26_april_2008

20.05.2008 Fancyfair 26 april 2008

     
Na vele weken en intensieve uren van voorbereiding was het zover, de Fancyfair in de Nieuw Apostolische Kerk Sneek-Stadsfenne kon beginnen.
De verkoopkraam was mooi ingericht en de koffie was klaar. De zusters die zoveel lekkere dingen hadden gebakken, hadden eer van hun werk. Het zag er fantastisch uit. De vele prijsjes, die belangeloos ter beschikking waren gesteld, stonden te pronken en de spelletjes wachtten op spelers. Het was een prachtige zonovergoten dag en voor velen begon de vakantie, wat door de dag heen te merken was.
Er was een goede aanloop, maar het liep niet echt storm. Er heerste een gezellige sfeer en bij de loterij was de animo groot. Eigenlijk ging niemand weg zonder een prijs.
Om 14.00 uur was er nog maar één sponsorloper, maar omdat hij doorzette kwamen er toch nog een paar bij. De 2 jongens deden niet voor elkaar onder en liepen 16 en 15 rondjes. Al met al haalden ze toch 80 euro op voor de schoolspullen voor de kinderen in Suriname. De bakproducten vonden gretig aftrek, zelfs per cake of taart.
De versgebakken “kniepertjes” gingen ook snel weg.
Om 16.00 uur was het dan opruimen geblazen, want zondag was er weer dienst.
Maandag wachtte nog een verrassing bij het terug brengen van de gehuurde spellen. De verhuurder had de meegebrachte MofoKoranti gelezen en sponsorde het huurbedrag, voor het goede doel.
In de daaropvolgende week waren er nog een paar zusters, die helaas niet hadden kunnen komen, die nog wat sponsorden voor de Fancyfair.
De opbrengst van deze dag was € 772.95 voor de container en € 80.00 voor de schoolspullen.
Ondanks het mooie weer en de vakantie toch een geslaagde Fancyfair.
 
 
Anneke Akkerman
DC district Leeuwarden
  


Gebruikershulpmiddelen