nl:archief2008:20080523_5_jaar_createam

23.05.2008 5 JAAR CREATEAM

         
In 2003 werd het idee geopperd om met een groep zusters kaarten te gaan maken voor de Stichting Corantijn ( toen nog A.P.S. ).
Ondergetekende nam de leiding op zich en Antje Ruward werd haar hulp. De twee Sneker gemeenschappen hadden het eerste jaar 2 groepen, die eens per maand bij elkaar kwamen.
Een groep bij mij thuis voor het Sperkhem op vrijdagochtend en een groep op donderdagmorgen in de kerk in Stadsfenne. Na een jaar vielen er zusters af en kwamen erbij. In Stadsfenne was het grootste team van 6 á 8 vrouw. Van de groep van het Sperkhem waren er een paar die niet meer konden en bleven er nog slechts 3 over.
Eind 2004 werd besloten om de creamorgen, zoals die onderhand gedoopt was, dan maar 1 keer te houden per 3 of 4 weken, op donderdagochtend in Sneek-Stadsfenne.
Helaas moest toen een van de zusters van het Sperkhem team afhaken omdat zij op donderdag niet kon. Maar zij maakt geregeld mooie kaarten thuis voor Corantijn.
Het is altijd weer een gezellige boel en de dames leveren ook mooi werk. Er zijn door de jaren heen al veel kaarten en andere knutselwerkjes afgeleverd. Het hoogtepunt van elke ochtend is natuurlijk de koffie, vooral als er wat te vieren valt en er eentje op taart trakteert. Een kippenhok is er niets bij. Altijd is er wel een onderwerp te bespreken.
Sinds een jaar of 2 hebben we een zuster die tegen koffietijd komt, omdat ze niet creatief is en niets voor kaarten maken voelt. Zij verzorgd dan de koffie en nadat ze de koffieboel heeft opgeruimd, verpakt ze al de kaarten die gemaakt zijn. Dan heeft ze soms heel wat te doen, vooral als ze de keer ervoor niet kon. Dan wordt het aanpoten om gelijk met de anderen klaar te zijn. De voorbereiding vergt soms heel veel tijd en lang niet alle pakketten die klaar liggen kunnen afgemaakt worden tussen 9 en 12 uur ( wel 45 minuten koffietijd natuurlijk), maar we hebben trouwe creatieve zussen die dan toch nog wat mee naar huis nemen. Zo hebben we meestal een hele voorraad kaarten, maar mocht de nood aan de man komen, dan neemt zuster Hinke de taak op zich om dit weer binnen een paar weken aan te vullen.
Alle lof voor de dames die zich al die jaren belangeloos en met veel creativiteit hebben ingezet. We hopen dit nog lang te doen en zouden het tevens heel fijn vinden als er nog wat creatieve mensen willen helpen. Ook als men niet iedere keer zou kunnen, alle hulp is welkom.
Daarom een welgemeend dank je wel voor alle helpers:
Antje Ruward, Hannie Visser, Hannie Lammertsma, Nellie Dijkstra, Els Heidenis, Tiny Harkema, Hannie v.d. Wijngaarden, Jannie Koster, Atie Voorbach en Hinke Canninga.
 
Bedankt en op naar nog 5 creatieve jaren,
 
Anneke Akkerman.
 


Gebruikershulpmiddelen