nl:archief2010:20100405_kinderkleertjes_voor_suriname

05.04.2010 Kinderkleertjes voor Suriname

Onze zuster Ruward kreeg eens een oudere dame op cursus. Na een aantal lessen kwam het gesprek op de naaicursus die ze volgde.

Het is wel leuk zo’n cursus maar wat maak je dan?
Kinderkleertjes, deze gaan naar het buitenland voor arme kindertjes.
Zo kwam het gesprek op Suriname en dat daar ook veel kinderen zijn die kleren nodig hebben.

Vanaf die tijd maakt deze mevrouw, die niet tot onze kerk behoord en toch al zo’n 82 jaar is, van overgebleven lapjes hele mooie kinderkleding.

Mevrouw Jenny Stam heeft het er maar druk mee en nog is het niet genoeg. Ze wil graag stofjes, poppenwagens, speelgoedledikantjes en -wiegjes hebben die ze kan bekleden.
Ook lijkt het haar leuk om voor poppen wat te maken, maar ze heeft zelf geen poppen.

Mocht u nog poppen hebben en u kunt ze missen dan houdt ze zich aanbevolen, zodat ze die mooi kan aankleden.
Maar ook heeft ze behoefte aan knopen, vooral kleine knoopjes.

Het bezig zijn voor het goede doel houdt haar bezig en jong.

Als u mevrouw Stam wilt helpen dan kunt u contact met haar opnemen via telefoonnummer 038-4606148.

Anneke Akkerman