nl:archief2010:20100622_resultaat_project_kruturuimte

22.06.2010 Resultaat project Kruturuimte

Het is mei 2009. Na een mooi stuk grond te hebben gevonden en diverse plannen te hebben gemaakt voor het bouwen van een nieuwe kerk in Paramaribo is ook het idee ontstaan een krutu (spreek uit als kroetoe) ruimte bij de kerk te bouwen.
Een krutu in het Surinaams betekent een vergadering, een samenkomst.

Op 15 mei worden de lijnen van het gebouw uitgezet en gaat de eerste schep in de grond. Slechts enkele dagen later worden de eerste schotels voor de kolommen van de krutuzaal al gestort.

Er is gekozen om de krutuzaal met de kerk mee te gaan bouwen, dit scheelt veel tijd en uiteindelijk ook geld.

De bouw gaat snel en het verrast een ieder hoe het gaat. In augustus zie je dat alle ruimtes zichtbaar zijn geworden en komen we tot de ontdekking dat het een mooie kerk en krutuzaal gaan worden.

kerkzaal

contouren krutuzaal

In september en oktober wordt er nog steeds stevig doorgebouwd en eind november 2009 komt onze Districtsapostel Th. de Bruijn naar Suriname om het kerkgebouw te openen.

Helaas is de Kruturuimte op dat moment nog niet helemaal af. Het plafond moet er nog in gemaakt worden. Na de feestelijke opening van de kerk gaat de aannemer nog net zo stevig door als voorheen. Het gebouw is voor de kerstdagen gereed zodat de gemeenschap in de zaal een mooi kerstfeest kan vieren.
De ruimte is ingericht met een keuken, berghok/techniekruimte, twee toiletten en een berging voor hulpgoederen die Stichting Corantijn Nederland naar Suriname stuurt. De zaal heeft een oppervlakte van ca 12 x 10 meter.

overzicht van de zaal

berging                                                     toiletten

zaal

keuken

Namens deze weg willen wij als gemeente Paramaribo van de Nieuw-Apostolische Kerk de mensen van Stichting Corantijn hartelijk bedanken met de ondersteuning die zij gegeven hebben voor de bouw van deze ruimte.

In de afgelopen tijd is er al een kledingverkoop in de kruturuimte gehouden en bij diverse feestdiensten, zoals de doop-, verzegeling- en confirmatiedienst, hebben er feestelijke samenkomsten plaatsgevonden.
Ook in de toekomst zal er zeker goed gebruik worden gemaakt van deze ruimte.

Marc Lucas