nl:archief2010:20100930_sponsor_hans_nijland

30.09.2010 Sponsor Woninginrichting H. Nijland & Zn.

logo

Wat is H. Nijland & Zn.?
H. Nijland & Zn. is een woninginrichtingwinkel in Groningen die ruim gesorteerd is in (zit)meubelen, bedden, matrassen en toebehoren, vloerbedekking en raamdecoratie. Raamdecoratie wordt door de eigen studio op maat gemaakt en bij u thuis gemonteerd. De winkel heeft zich gespecialiseerd in seniorenmeubelen, zoals relaxfauteuils en verstelbare meubelen. Naast dat H. Nijland & Zn. een erkend dealer is van de merken Marmoleum en Luxaflex, zijn zij ook erkend door Centrale Branchevereniging Wonen.

Hoe zijn we met woninginrichter H. Nijland & Zn. in contact gekomen?
Hans Nijland en zijn vrouw zijn via de Nieuw-Apostolische Kerk in aanraking gekomen met het werk wat wij als stichting doen. Zij vinden dit zo’n fantastisch goed doel dat zij iedere keer als de container voor Stichting Corantijn geladen wordt paraat staan om mee te helpen.

Wat wordt er gesponsord?
Iedere keer dat zij ons depot in Benschop aandoen is hun bus volgeladen met goederen zoals lappen stof, overgordijnen, vitrage, fournituren en meubelen.

Wat doet Stichting Corantijn hiermee?
De lappen stof, overgordijnen, vitrage en fournituren gaan naar scholen, de gevangenis, het binnenland en de gehandicapten soos. De meubelen gaan o.a. naar verzorgingshuizen. In het binnenland van Suriname en in de gehandicapten soos wordt er met het materiaal creatief gewerkt, er wordt (kinder)kleding van gemaakt en zelfs gordijnen. De ramen van de huizen in Suriname zijn namelijk vele malen kleiner dan hier in Nederland. Op de scholen worden de lappen stof gebruikt om de jongeren naailes te geven. In de gevangenis op de vrouwenafdeling mogen de vrouwen er zelf wat van maken en eventueel verkopen aan de bezoekers om zo een klein zakcentje te verdienen.

We willen woninginrichting H. Nijland & Zn. hartelijk danken voor hun hulp! Met de geschonken materialen bieden we zowel jongeren als ouderen weer een kans op een beter leven in de maatschappij doordat ze voor zichzelf kunnen (gaan) zorgen.

Wilt u meer weten over woninginrichting H. Nijland & Zn. kijk dan op: www.nijlandwonen.nl


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen