nl:archief2011:20111216_resultaat_actie_kaarsvet

16.12.2011 Resultaat actie kaarsvet

Van november 2010 t/m februari 2011 hebben we door heel Nederland binnen de Nieuw-Apostolische Kerk resten kaarsvet verzameld voor Stichting Double Positive.

Mevrouw Ethel Pengel, die deze stichting heeft opgericht, is sinds 1983 besmet met hiv en begeleidt en ondersteunt andere vrouwen die aids hebben of besmet zijn met hiv.
Zij leert deze vrouwen kaarsen maken. De kaarsen worden in allerlei kleuren en vormen gemaakt en als presentjes verkocht. Dit genereert een stukje inkomsten voor deze vrouwen.
Grondstoffen om kaarsen te maken zijn voor deze doelgroep niet te koop in Suriname.

Onze oproep heeft een overweldigend resultaat opgeleverd.

Inmiddels zijn er 53 dozen met resten kaarsvet naar Suriname verscheept.
De vrouwen hebben ondertussen kaarsen hiervan gemaakt en verkocht.
De opbrengst van deze verkoop maakte het mogelijk een aantal vrouwen en kinderen van voedsel te voorzien. Want echt, de eerste levensbehoefte ontbreekt vaak bij hen.

Wij willen een ieder die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken!