nl:archief2012:20120126_vogeltjestaart

26.01.2012 Avontuur van een cadeau: De Vogeltjes-taart

U kent Sam Hidding vast nog wel.
Met haar broer Maxx en neven Maarten en Laurens heeft ze al eens eerder in ons nieuws gestaan:
11.08.2008 Spontane actie
25.07.2010 Het record van 2008 is verbroken!

Samen met haar moeder heeft Sam Hidding in de kerstvakantie een nieuwe actie voor Stichting Corantijn bedacht. Onderstaand een verslag hiervan.

De avonturen van een onschuldig cadeautje: De Vogeltjes-taart

Oma Mulder had voor haar twee dochters een vogeltjes-taart gekocht en dacht: „Wie weet kan dochter Margriet de taart wel namaken en voor Stichting Corantijn verkopen”.
Margriet ging samen met haar dochter Sam en Sam’s neef Maarten in de kerstvakantie aan de slag. Na wat creatief nadenken was de 1e taart al gauw een feit.
Met zijn drieën fantaseerden ze over hoeveel taarten ze zouden verkopen. 10 Misschien?

Een leuke poster werd gemaakt en door de kinderen in de buurt verspreid. Er kwam zelfs een poster in het ziekenhuis te hangen. Een mail met foto naar alle vriendinnen gestuurd en in de kerk werd er door de Oudste aandacht aan besteedt.
Na de kerkdienst zaten Sam en haar broertje Maxx achter een tafeltje bij de uitgang. Er lag een bestelformulier op en er stond een voorbeeld van een vogeltjes-taart.
Dertien taarten werden er besteld en die konden de week daarna worden uitgedeeld.

Inmiddels zijn er al meer dan 70 taarten in Dalen en wijde omgeving verkocht en we zijn er nog niet.

Margriet heeft een stukje in het plaatselijke dorpskrantje geplaatst met de vraag wie ons helpt om boven de 100 verkochte taarten uit te komen.

Het gezin uit Dalen draait overuren, maar geniet van elk telefoontje met een bestelling voor een Vogeltjes-taart.
En oma Mulder? Die rijdt af en aan naar de winkel om nieuwe vogeltjes voor de taarten te kopen en plukt haar tuin leeg voor versiering van de taarten. Daarnaast levert ze bestelde taarten bij hun nieuwe eigenaren af.

Margriet Hidding-Mulder