nl:archief2012:20121107_bouw_boot_alliance

07.11.2012 Bouw personenboot voor Alliance gestart

Alliance is een kleine ( 40 geloofsbroeders-en zusters) en enigszins afgelegen gemeente, die slechts per boot is te bereiken. Er staat een prachtig kerkje dat gebouwd is met de hulp van Nederlandse jeugdleden. In het beton aan de achterzijde staan nog de namen en de handdrukken van de bouwers.

Stichting Corantijn heeft aan de geloofsbroeders-en zusters in Alliance een microkrediet verstrekt voor de aanschaf van een houten personenboot met 15 pk motor.

De nieuwe boot zal eind november 2012 gereed zijn en commercieel gebruikt worden cq. ingezet worden voor het vervoer van ambtsdragers van en naar diensten, voor transport van fruit naar de stad alsmede voor het vervoer van toeristen van en naar Alliance.

Opziener Ruud Vis mocht namens Stichting Corantijn de eerste aanbetaling doen bij de botenmaker aan de overzijde van de rivier nabij Alkmaar.

Ruud Vis