nl:archief2014:20140301_helpen_hoe_doe_je_dat

01.03.2014 Helpen! Hoe doe je dat?

In november 2013 werd in district Assen een kinderdienst gehouden met als thema: Help!

Het is fijn om te helpen als je dit kan.
Wij wilden dit thema graag koppelen aan een goed doel. Van de kinderen Sam en Maxx, die al eerder een paar acties voor Stichting Corantijn hebben gehouden, hoorden we dat je een kindje in Suriname kunt ondersteunen door iedere maand een klein bedrag over te maken.

Maar je kunt ook op een andere manier helpen.

Tijdens de dienst hebben we naar de presentatie „Geld inzamelen voor Corantijn” gekeken met allerlei foto’s uit Suriname en we hebben gehoord wat Stichting Corantijn allemaal voor kinderen doet.

Aan de kinderen is gevraagd om voor de kinderdienst in februari 2014 geld in te zamelen door bijvoorbeeld cakejes te verkopen of auto’s te wassen of……vul zelf maar in.
Na afloop van de dienst kregen alle kinderen kleurpotloden mee om thuis een mooie tekening voor deze actie te maken.

Op 9 februari 2014 was het zover, de kinderdienst vond plaats in de gemeente Veendam.
Wat hebben we toch ongelooflijke kanjers in ons district!
Er zijn prachtige tekeningen gemaakt en de kinderen hadden in de tussentijd allerlei spulletjes verkocht, zoals cakejes, bonbons en zelfs stoofpeertjes.

Al het geld werd in een groot spaarvarken gestopt. Priester Cor Mulder mocht het spaarvarken stuk slaan.

Tot onze grote verassing was er door alle kinderen uit district Assen € 314,50 bij elkaar gebracht voor Stichting Corantijn. Super!!!!!

Stichting Corantijn zoekt momenteel naar een passend project in Suriname voor dit mooie resultaat. Hier zullen dan ook de gemaakte tekeningen naar worden opgestuurd.

Dank jullie wel allemaal!!!

Renate Gonlag