nl:archief2017:20171210_fiets_geschonken

10.12.2017 Fiets geschonken!

Begin dit jaar ontvingen we van Stichting Double Positive een aanvraag voor een fiets voor de jonge student Isiah. Zijn moeder, hiv besmet, heeft vijf zonen waarvan de jongste van jongs af aan ook met hiv besmet is.

Door haar ziekte kan ze geen baan vinden en is ze afhankelijk van een uitkering.
Het bedrag dat ze maandelijks ontvangt is erg weinig, SRD 325,00, hiermee kun je onmogelijk een gezin van onderhouden.

Omdat de school van Isiah ver van hun huis is moet hij met de bus reizen. Isiah zit op de SAO (Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling), een vakopleidingsinstituut dat jongeren vanaf 16 jaar opleidt voor de arbeidsmarkt.
Naast theorie wordt er ook aandacht besteed aan het praktisch gedeelte en zo mogelijk wordt er ook stage gelopen.

Isiah verdient af en toe een zakcentje door wat klusjes te doen.
Zijn moeder werkt als vrijwilligster bij Stichting Double Positive en verdient zo een heel klein beetje bij.

De kosten van de bus zijn, door de enorm gestegen prijzen voor de eerste levensbehoeften in Suriname, voor het gezin niet meer op te brengen.

Via een sponsor heeft Stichting Corantijn een fiets gedoneerd gekregen en heeft het transport naar Suriname en de invoerrechten, die prijzig zijn voor dit type goederen, voor haar rekening genomen.
Stichting Double Positive heeft de fiets opgeknapt en deze namens Stichting Corantijn aan Isiah geschonken.

Hij is er heel erg blij mee!