nl:nieuwsitems:20160415_resultaat_airco_dulci_westfa

15.04.2016 Resultaat project nieuwe airco Stomazorg Suriname

Stichting Stomazorg Suriname maakt voor het koelen van het opgeslagen stomamateriaal gebruik van een airco.
Sinds de nieuwbouw gerealiseerd is voldoet de oude airco niet meer.

De inhoud van de nieuwe opslagruimte is zoveel groter, dat de materialen onvoldoende gekoeld worden. En dat is in het Surinaamse klimaat wel noodzakelijk omdat stomamaterialen uitdrogen en onbruikbaar worden in een te warme omgeving.

Er is advies ingewonnen om te komen tot de aanschaf van een nieuwe airco met voldoende capaciteit.

Dulci Westfa heeft zelf, middels het innen van een kleine bijdrage voor stomamateriaal van die cliënten die dat kunnen betalen, al € 145,50 bij elkaar gespaard.
Ook wist zij een sponsor te vinden die de installatie van de airco wilde bekostigen.
Dit was echter nog steeds niet genoeg.

Na overleg met Stichting Corantijn is er een projectaanvraag ingediend voor het resterende bedrag en kon er vervolgens een passende airco worden aangeschaft.

U begrijpt wel dat Dulci hier heel erg blij mee is!