nl:nieuwsitems:20160531_assistemtie_in_vervoer

31.05.2016 Assistentie in vervoer

Stichting Corantijn heeft tweemaal geassisteerd in het vervoeren van material.

In Suriname bestaan verschillende particuliere ambulance diensten, die pati├źnten na betaling meenemen.
Maar is er geen geld dan is er ook geen transport van de pati├źnt naar een ziekenhuis.

Stichting Suraems wil hier verandering in aanbrengen en de Surinaamse bevolking ten alle tijden helpen als medische hulpverlening nodig is. Men is met de verzekeringsmaatschappijen een betalingsregeling overeengekomen. Ook zijn de ambulance verpleegkundigen opgeleid, dit is niet gebruikelijk in Suriname.

Een ambulance en een ambulance motorfiets zijn, met gedeelde kosten, door Stichting Corantijn voor Stichting Suraems vervoerd.

In mei 2016 zijn de sleutels van de voertuigen overgedragen aan Stichting Suraems.