nl:nieuwsitems:20160831_uitdelen_babyvoeding

31.08.2016 Babyvoeding uitgedeeld!

De actie zuigelingen-, peuter- en kleutervoeding, die in de maanden mei en juni In Nederland is ingezameld, was een groot succes.
Babyvoeding is door heel veel gezinnen in Suriname niet meer te betalen, of de voeding is niet meer te verkrijgen. Dit is zeker van toepassing bij de gezinnen die in de dorpen in het binnenland wonen.

De 65 grote dozen, gevuld met de voeding, zijn in juli in de container verstuurd naar Suriname.
Ongeveer vier weken gelden arriveerde de container in La Solitude in het district Commewijne. Hier zijn de dozen direct uitgeladen en naar het gebouw van de Nieuw-Apostolische Kerk in Paramaribo gebracht.

Aan de hand van lijsten zijn de pakken voeding verdeeld over tientallen moeders die in Paramaribo of die in de door ons verzorgde dorpen in het binnenland wonen.

Paramaribo:

Binnenland:

In vrolijk gekleurde, op naam gestelde, plastic zakken is de voeding aan de betreffende moeders afgegeven. Daar waren ze heel erg blij mee.

Naast deze 65 dozen is er ook voeding gestuurd naar twee ziekenhuizen en naar de organisaties Stichting MijnZorg en Stichting Double Positive.
Deze stichtingen ondersteunen moeders met (hiv geïnfecteerde) baby’s.

Geweldig om al die blijde gezichten te zien. Onderstaand de bedankbrief die we ontvingen:

Voelt u zich geroepen om nog voeding voor de allerkleinsten in Suriname te geven? Welkom!