nl:nieuwsitems:20170601_eerste_woning_bewoond

01.06.2017 Eerste woning bewoond!

Op La Solitude is Stichting Corantijn bezig met meerdere duurzame projecten.
Het terrein ligt direct aan de noordelijke Oost-Westverbinding, de weg die Albina in het oosten van Suriname met de hoofdstad Paramaribo verbindt. Het grondstuk, dat ooit door familie Meijborg gepacht is om als “kostgrondje” voor de lokale bevolking te worden gebruikt, ligt ca. 22 km ten oosten van Paramaribo.

Een van de projecten op het terrein is de bouw van zeven sociale huurwoningen.
Inmiddels staan de huizen op hun plek en zijn ze, op een paar kleine dingen na, helemaal klaar.
Iedere woning heeft een andere kleur. Dat geeft direct een vrolijke sfeer!

De eerste woning is inmiddels opgeleverd aan zijn huurder. Broeder Lansoe Afi, die al meer dan 25 jaar op dit terrein woont èn dus al een elektriciteitsaansluiting heeft, kon als eerste zijn sleutel in ontvangst nemen. Hij is dolgelukkig met zijn nieuwe stek.

Dat is heel goed te begrijpen als je weet hoe hij voorheen woonde. Een deel van de inrichting van zijn woning komt uit de meubels die Stichting Corantijn heeft ingezameld voor dit project.

Het voormalig huis van broeder Lansoe Afi is inmiddels van het terrein verwijderd.

Martin Petzoldt die projectcoördinator is bij NAK-karitativ, de stichting die vijf van de zeven woningen hebben gefinancierd, was bij de oplevering aanwezig.
Hij is erg tevreden over het resultaat van dit deelproject.

Medio juni is de elektriciteit en het water van de andere woningen aangesloten.
In juli worden de huizen door de toekomstige huurders betrokken.