nl:nieuwsitems:20180122_de_1e_container_van_2018_vertrokken

22.01.2018 De 1e container van het nieuwe jaar is vertrokken

Het jaar 2018 is goed begonnen voor Stichting Corantijn.
We mochten weer een container laden voor onze medemens in Suriname.

Afgelopen zaterdag zijn hiervoor elf vrijwilligers aan de slag gegaan om goederen uit de opslag in het gebouw en die uit de opslagcontainer buiten het gebouw om te pakken naar de huurcontainer.
Zien hoe de samenwerking verliep? We hebben er een video van gemaakt.

Het schrijfteam, dat buiten de paklijst opmaakte tijdens het laden, werd vanwege de kou regelmatig gewisseld. Dan kon men binnen opwarmen of meehelpen met het laden om zo weer een beetje op temperatuur te komen.

Als verrassing had één van de vrijwilligsters heerlijke soep en belegde broodjes voor ons gemaakt.
Dat ging er wel in na een ochtend sjouwen zoals te zien is op de lunchvideo!

Er moest ook een medisch apparaat voor de vaatchirurgie mee. Het inladen hiervan verliep niet zonder slag of stoot. Er kwam heel wat mankracht en creativiteit aan te pas om het te realiseren.
Maar met vereende krachten is het toch gelukt, kijk maar.

Er is hard gewerkt door iedereen, heel erg bedankt dat we jullie vrije tijd en spierkracht mochten gebruiken!

Ook aan alle mensen die mee hebben geholpen met het mogelijk maken van deze container, hetzij door het schenken van materiaal, hetzij door een financiële bijdrage:
onze dank is groot!