nl:nieuwsitems:20180218_studenten_op_weg_geholpen

18.02.2018 Studenten op weg geholpen

In de afgelopen maand zijn twee studenten op weg geholpen door Stichting Corantijn.

Gerno Maabo zit in het derde leerjaar van zijn MBO opleiding op het NATIN (Natuur Technisch Instituut). Hij studeert Werktuigbouwkunde en moet hiervoor steeds meer verslagen schrijven.
Tot nu toe moest hij steeds bij medestudenten vragen of er iemand bereid was tijdens schooluren zijn computer hiervoor uit te lenen.
Als hij er thuis aan wilde werken moest hij naar een internetcafé en dat is duur.
Je betaalt voor de uren dat je er bezig bent en voor het uitprinten van je werk.

Stichting Corantijn heeft haar sponsor, die regelmatig een wedstrijd ‘goed verhaal: laptop winnen!’ uitschrijft, gevraagd of Gerno hieraan mag deelnemen. Een uitnodiging volgde voor Gerno.

Zijn verhaal heeft indruk op de sponsor gemaakt en Gerno won een ‘refurbished’ laptop.

U begrijpt, hij is hier dolgelukkig mee. Het scheelt hem tijd en geld.
Daarnaast kan hij zijn computervaardigheden verder ontwikkelen.

Een andere student, Remes Jabini, had eerder een tweedehands fiets geschonken gekregen.
Hij studeert Mijnbouw aan het NATIN.
De fiets was na twee jaar gebruik ‘niet meer zo fit’, zoals men in Suriname zegt. Dit houdt in dat er het een en ander aan mankeert. Foto’s van de ‘niet-fitte’ onderdelen gaven aan dat een bezoek aan de fietsenmaker inderdaad nodig was.

De sponsor van de fiets was ook bereid een groot onderhoud op de fiets te vergoeden.
Het vervoermiddel ziet er nu weer ‘spik en span’ uit.

Remes is er ontzettend blij mee!