nl:nieuwsitems:20180315_directe_hulp_scootmobiel_jairan

15.03.2018 Directe persoonlijke hulp: scootmobiel

Tijdens een bestuursreis is er een bezoek gebracht aan een mevrouw die van Stichting Corantijn al een aantal jaren ondersteuning krijgt.

Deze mevrouw is, door polio, al vanaf haar kindertijd verlamd.
Ondanks dat, zorgt ze nog voor een kleinkind van 4 jaar dat doofstom ter wereld is gekomen.
Ze haakt veel, tassen en knuffeldieren, deze probeert ze te verkopen om zo een kleine bijdrage te kunnen leveren in het gezinsinkomen. Om naar haar verkoopplekken te komen heeft ze haar scootmobiel nodig.

In ons gesprek kwam naar voren dat de familie een zwaar jaar achter de rug had.
Bij haar man moest, vanwege ernstige ontstekingen, een been worden afgezet.
Middels fysiotherapie probeert hij momenteel weer met krukken een beetje op de been te komen.
Hij kan zonder hulp niet buitenshuis, en dus ook niet naar zijn werk, komen.
Dit drukt op hem.

Graag zou deze familie in aanmerking komen voor een scootmobiel zodat haar man weer enigszins zijn leven kan oppakken.

Van de Mr. Huber Stichting heeft Stichting Corantijn voor deze familie een scootmobiel geschonken gekregen, echter hier zaten geen accu’s bij.
Een familie in Nederland is dit ter ore gekomen en heeft twee passende accu’s gegeven.

Geweldig dat dit mogelijk is gemaakt!
Hartelijk dank voor uw hulp hierin.