nl:nieuwsitems:20180620_speeltuin_balingsoela

20.06.2018 Speeltuin in Balingsoela een feit

Medio 2017 stond er een project gepland om voor de kinderen in het dorp Balingsoela een speeltuin te realiseren.
De gemeente Heerlen schonk Stichting Corantijn een aantal speeltoestellen.

In het oerwoud kan een kind zich best wel vermaken, in het zand spelen, tikkertje en verstoppertje doen maar dat is het wel zo een beetje. Echt veel speelgoed, zoals de kinderen in Nederland, heb je daar niet.
Voor de tieners en wat oudere jongeren is in het dorpje Balingsoela een open ruimte waar ze een balletje kunnen trappen of slagbal spelen. En voetballen, dat doen de kleinere jongens natuurlijk ook.

Vlakbij de kerk en een multifunctioneel gebouw, dat momenteel door Stichting Corantijn voor meerdere doeleinden wordt verbouwd en ingericht, is nu een omheinde speeltuin gerealiseerd.

De kinderen kunnen naar hartenlust schommelen, wippen, klimmen en van de glijbaan af roetsjen.
En dat wordt met heel veel plezier gedaan!

In het derde kwartaal 2018 worden nog rubberen tegels op het speelterrein gelegd.

Dit project heeft Stichting Corantijn met behulp van een aantal sponsoren, waaronder NAK-karitativ en gemeente Heerlen, uit kunnen voeren.