nl:nieuwsitems:20180715_directe_hulp_rolstoel_sanmoestawi

15.07.2018 Directe persoonlijke hulp: rolstoel en meer

Uit Suriname heeft Stichting Corantijn een aanvraag ontvangen voor een medisch hulpmiddel voor Mw. Sanmoestawi.

Deze vrouw heeft een aantal jaren geleden helaas een beenamputatie moeten ondergaan ten gevolge van een ongeval.
Daarbij is zij ook diabeet.

Zij probeert zoveel mogelijk zelfstandig haar persoonlijke verzorging te doen en ook mee te helpen in het gezin van haar zoon waarbij zij inwoont. Zittend in haar rolstoel veegt en dweilt ze de vloer, maakt de koelkast schoon en helpt mee het eten voor te bereiden.
Dit bezig blijven helpt haar om niet zoveel te piekeren.

Door de vochtige omgeving blokkeren regelmatig de lagers van de rolstoel waardoor zij met stoel en al valt.
Dat is gevaarlijk.
De familie heeft al meerdere keren geld bij elkaar gelegd om een eerdere rolstoel te vervangen voor een “nieuwe zoveelstehandsje”. Door de economische crisis en de steeds hogere zorgkosten voor hun moeder kunnen ze deze vervanging niet meer opbrengen.

Stichting Corantijn heeft een rolstoel met decubituskussen gebracht.
Verder zal er op regelmatige basis incontinentiemateriaal, lancetten en insulinenaalden worden geschonken.