nl:nieuwsitems:20180815_directe_hulp_rolstoel_sistina

15.08.2018 Directe persoonlijke hulp: rolstoel

Via een contactpersoon in Suriname vernam Stichting Corantijn dat er in het dorpje Nieuw Lombé, in het district Brokopondo in het binnenland van Suriname, een mevrouw haar huisje niet meer uit komt.

Mw. Estella Sistina heeft een hoge bloeddruk. Door complicaties is ze aan beide benen verlamd geraakt.
Hierdoor ligt zij meestal alleen nog op bed.
Deze mevrouw zou er geweldig mee geholpen zijn als ze door middel van een rolstoel weer de mogelijkheid krijgt om, met hulp van familie, naar buiten te komen.
Zo raakt ze uit haar sociaal isolement en kan dan weer een beetje aan het leven in het dorp meedoen.

Maar een tweede-/zoveelste hands rolstoel is duur in Suriname, heel erg duur.

Gelukkig ontvangt Stichting Corantijn met enige regelmaat rolstoelen van sponsoren.

Met één van de geschonken rolstoelen is deze mevrouw, en haar familie, gelukkig gemaakt.