nl:nieuwsitems:20180908_geslaagd_remes

19.09.2018 Geslaagd en weer aan de slag

boeken_inleveren_en_diploma_ondertekenen geslaagd! geslaagd, een etentje geslaagd, een etentje
Van de studenten die in het verleden door Stichting Corantijn werden ondersteund om een studie te volgen was nog 1 student met zijn opleiding bezig. Alle andere waren in de afgelopen jaren geslaagd.

Nu heeft ook de laatste student uit het toenmalige project examen gedaan.
Remes Jabini is voor de richting Mijnbouw op het NATIN geslaagd!

Hij is hier heel erg blij mee en dankbaar voor onze ondersteuning in alle studiejaren.
Remes schrijft:
“Ik ben zo blij dat ik een diploma in handen heb.
Ik wil de stichting heel erg bedanken.
Mijn moeder zou dit echt niet voor mij hebben kunnen betalen.
Ze wilde het wel graag maar daar heeft ze domweg de financiële middelen niet voor.”

Stichting Corantijn is trots op hem en heeft hem mee uit eten genomen om dit te vieren.

Inmiddels is Remes gestart met een korte, 6 maanden durende, competentiegerichte opleiding bij UNASAT School of Geology and Mining Technology, speciaal ontwikkeld voor NATIN en ADEK mijnbouw afgestudeerden.
Het doel van deze studierichting is een kwikvrije goudproductietechnologie, die efficiënt en goedkoper voor de mijnbouwer is.

Om kwikvrije te produceren heeft men concentrators nodig die het ruwe erts verwerken naar een concentraat.
Remes leert o.a. te werken met deze machines.
Er wordt volgens het train de trainer principe gewerkt.
Na afronding van zijn opleiding kan Remes kleine mijnbouwers trainen hoe met deze kwikvrije methodes te werken.

Stichting Corantijn heeft voor hem een sponsor gevonden die vierkant achter deze nieuwe technologie staat en het daarom belangrijk vindt dat hij deze opleiding gaat volgen.
Een geweldige kans voor hem.