nl:archief2010:20100301_de_tabor_school_ontvangt_een_container_met_schoolmeubilair

01.03.2010 Tabor school ontvangt schoolmeubilair!

    
     
 
De kinderen van de Tabor school keken hun ogen uit toen een grote truck met oplegger, waar een 40ft container opstaat, voor hun school stopte. Dit was een beeld dat ze in hun achterstandwijk “Pont Buiten”, te Paramaribo nog nooit gezien hadden.
 
Aan de Tabor school, waar 40 jaar niets aan gedaan was, wordt hard gewerkt om de school binnen drie jaar tot een voorbeeld school te maken. Inmiddels zijn de klassen voor de bovenbouw al helemaal opgeknapt, waar Rob Jansen de aanzet toe gegeven heeft.
Dan staat er ook nog eens container met “nieuw” schoolmeubilair voor de deur, afkomstig vanuit de basisschool voor speciaal onderwijs De Dolfijn uit Uithoorn, Nederland.
Dit alles heeft een positieve uitwerking voor de leerlingen die nu graag naar school gaan en het geeft de leerkrachten weer "kracht" om hun best te doen voor "hun" school.
 
Terwijl het Surinaamse Jeugdjournaal filmt wordt de container uitgeladen. De kinderen van de bovenbouw helpen mee en krijgen instructies waar alles moet komen te staan. Het meubilair komt in hun eigen opgeknapte lokalen. Men is daar erg gelukkig mee want het meubilair uit Nederland is gemoffeld en veel beter geschikt om nog jaren het vochtige Surinaamse klimaat te doorstaan!
Wat een verschil met hun oude meubilair dat buitenstaat en wat een verschil met de onderbouw die nog in de oude staat is!
Wanneer de container leeg is, is men moe maar blij en gelukkig met alles wat eruit gekomen is, al het meubilair, computers, gordijnen, kasten, zelfs een gereedschapskist met inhoud etc. etc. Onder de leerlingen die mee geholpen hebben worden drie spijkerbroeken verloot, dit vinden de leerlingen geweldig.
 
Moe maar eindloos voldaan gaat Rob die middag naar huis en belt met enthousiasme naar Nederland om te vertellen hoe fantastisch alles is verlopen.
 
 
Clara Anbeek
    
     
    
   
   


Gebruikershulpmiddelen