nl:archief2013:20130518_overstroming

18.05.2013 Overstroming in Suriname

Momenteel is het grote regentijd in Suriname. Op sommige plaatsen heeft het zo hard geregend dat onder andere de Cottica rivier in het noorden van Suriname in het district Marowijne buiten zijn oevers is getreden.

Op de foto is te zien dat de mensen in het dorp Akale Kondre nog door het water kunnen waden maar op dit moment is alles ondergelopen, het dorp is onbegaanbaar en onbereikbaar. Daarnaast zijn er ook nog twee andere dorpen overstroomd.

De mensen uit de dorpen, ongeveer 100 tot 200 man/vrouw en kinderen, zijn geëvacueerd naar een sporthal in Moengo omdat al hun huizen zijn ondergelopen. In de sporthal zijn geen voorzieningen Er is dringend behoefte aan matrassen, beddengoed, kleding en voeding.

Vanuit de container die maart jl. is verstuurd zal kleding, beddengoed en speelgoed door Rob Jansen naar de sporthal worden gebracht. De overheid zal zorg dragen voor voeding voor de mensen.

Stichting Corantijn is gevraagd voor een donatie om matrassen te kopen zodat de mensen niet op de grond hoeven te slapen. Er zal een bedrag ter hoogte van € 1.500,= beschikbaar worden gesteld.
Rob Jansen zal maandag 20 mei deze matrassen samen met de andere goederen vervoeren naar Moengo.


Clara Anbeek


Gebruikershulpmiddelen