nl:archief2014:20140529_kasten_voor_matoekoe

29.05.2014 Kasten voor Matoekoe!


Matoekoe is een centrum aan de Van Hattemweg, nabij Lelydorp, waar kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis en/of verstandelijke beperking begeleid worden naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij.

Het gaat op dit moment om ongeveer zestig pupillen van wie er vijftien intern wonen. De anderen worden dagelijks van en naar huis gebracht, de meeste van hen komen en gaan met door Matoekoe georganiseerd busvervoer.

Matoekoe is multireligieus en multicultureel, er wordt geen onderscheid gemaakt in achtergrond of etniciteit. Alle grote feesten worden gezamenlijk gevierd, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan de betekenis ervan.

Een sponsor van één van de kinderen heeft een extra bedrag gedoneerd en wilde graag dat dit bedrag gebruikt werd voor Matoekoe, waar het kind woont. In de slaapkamers van de kinderen hadden ze geen enkele kledingkast daarom was men ook enorm blij met de extra donatie. Men vroeg om kledingkasten toen wij de vraag stelden waar de behoefte lag.

Een meubelmaker ter plaatse heeft de kasten gemaakt. Hij heeft hier een mooie opdracht aan gehad en genereerde op deze manier inkomsten.

De kasten zijn geplaatst in zes slaapkamers waar de kinderen met z’n tweeën op een kamer slapen. Ze staan er prachtig en gemaakt van een duurzame houtsoort die het droge, warme en soms o zo natte klimaat kan weerstaan!


Clara Anbeek


Gebruikershulpmiddelen