nl:nieuwsitems:20180321_directe_hulp_diversen_fao

21.03.2018 Blijdschap bij directe persoonlijke hulp!

De container die in januari 2018 in Suriname is aangekomen bracht ook goederen voor een aantal kinderen uit ons financieel adoptieplan die dit dringend nodig hebben.
Want als je gehandicapt bent brengt dit extra kosten met zich mee. Denk maar aan kleding die sneller slijt omdat het vaker gewassen moet worden. Of incontinentiemateriaal, speciaal schoeisel en andere medische hulpmiddelen. Kosten die door de familie of, als je die niet meer hebt, de verzorgers niet of nauwelijks op te brengen zijn.

Zorg om een meervoudig gehandicapte jongeman.

Een meervoudig gehandicapte jongeman ontvangt uit iedere container incontinentiemateriaal, kleding en speelgoed.
Door zijn handicap verliest hij regelmatig zijn balans en valt dan.
Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan is hem een rollator geschonken.
Nu kan hij zich zowel in en rondom het huisje als tijdens zijn dagelijks uitje, onder begeleiding een rondje door de wijk, beter voortbewegen.
Hijzelf en zijn verzorgster zijn heel erg blij met de geboden hulp.

Zorg om een gehandicapt meisje.

Sinds kort is dit meisje in ons adoptieplan ondergebracht.
Door haar handicap moeten haar enkels in een rechte stand gehouden worden. Hiervoor zijn orthopedische schoenen nodig. Die zijn onbetaalbaar in Suriname. Om te kijken of ook stevige enkellaarzen een optie zijn, is er een paar opgestuurd om uit te proberen. Elke container wordt er ook incontinentiemateriaal geschonken en natuurlijk af en toe wat speelgoed en leesboeken.
Ze is erg blij met al haar cadeautjes, net als haar ouders.


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen