nl:nieuwsitems:20180424_passion_de_kwakel

24.04.2019 De Passion laat Suriname meedelen
The Passion van de EO/KRO/NCRV is de laatste negen jaar een begrip geworden in Nederland. Rondom de uitzenddatum op Witte Donderdag worden overal aangepaste versies opgevoerd.

Zo ook door de parochie in De Kwakel. Men had hierbij het plan opgevat om de opbrengst te verdelen over drie goede doelen. Hiervoor zijn er meerdere, waaronder Stichting Corantijn, benaderd om een project in te dienen.
Na overleg binnen het team zijn het Lourdesfonds, een kinderhuis in Nepal en Stichting Corantijn met haar onderwijsproject aangewezen.

Op Palmzondag bracht het rooms-katholieke koor Revival uit Zevenhoven de Passion ten gehore in een stampvolle Sint Jans Geboortekerk De Kwakel. Het lijdensverhaal werd in eigentijdse woorden verteld. Lichtbeelden, gemaakt door het koor zelf, ondersteunden de woorden. Het koor zong hierbij hedendaagse liederen die van eigen teksten waren voorzien.
Het geheel had een ingetogen karakter.

Anderhalve week later is Stichting Corantijn uitgenodigd om haar deel van de opbrengst te ontvangen: € 535,00 als bijdrage voor het opknappen van een klaslokaal in een school in Suriname.

Wij willen de organisatie heel hartelijk bedanken voor al hun inzet om van dit concert zo een groot succes te maken!


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen