nl:nieuwsitems:20190330_kinderkledingbeurs_kudelstaart

30.03.2019 Kinderkledingbeurs KudelstaartDe kinderkledingbeurs in Kudelstaart draait al 37 jaar. In maart 2016 stopte de voormalige organisatie en stonden er een aantal jongeren klaar om deze beurs voort te zetten. Men kan hier niet alleen leuke koopjes scoren, maar ook de eigen kinderkleding door de organisatie laten verkopen.

Op Koningsdag 2017 hield Stichting Corantijn een inzamelactie in De Kwakel en werd toen door een bestuurslid van de kinderkledingbeurs benaderd of er interesse was om in het najaar van 2017 deel te nemen aan de beurs. Regelmatig kwam het voor dat goederen niet werden opgehaald en het bestuur wilde die graag aan een goed doel schenken.

De match was gemaakt en het beviel zo goed dat steeds weer om onze aanwezigheid werd gevraagd.
Zo ook op 30 maart jl.

De avond vooraf aan de beurs werden goederen voor verkoop ingeleverd. Banners van Stichting Corantijn waren opgehangen, een drieluik neergezet en flyers neergelegd. De ouders is medegedeeld dat zij de volgende dag, bij het ophalen van de niet-verkochte items, goederen konden schenken aan Stichting Corantijn. Hierbij was duidelijk merkbaar dat dit gegeven al aardig bekend is geraakt.
De volgende dag werden we overstelpt met kinderkleding, schoenen, hangertjes en meer.

De organisatie en Stichting Corantijn hebben elkaar wederzijds bedankt, de één omdat men niet meer met bergen niet opgehaalde items achterbleef en de ander omdat men zoveel kinderen in Suriname blij kan maken.


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen