nl:nieuwsitems:20190721_bodegraven_schenkt_schoolmeubilair

21.07.2019 Bodegraven schenkt schoolmeubilair

De protestants-christelijke basisschool Verhoeff-Rollman uit Bodegraven gaat in de zomerschoolvakantie verhuizen naar een nieuw gebouw dat ook een nieuwe inrichting krijgt.
Dit houdt in dat alle klaslokalen van nieuw schoolmeubilair worden voorzien.

Het oude meubilair, 80 tafels en 120 stoelen, ziet er nog pico bello uit. Dat wilde men niet zomaar weggooien. Via via kwam de schoolleiding bij Stichting Corantijn terecht met de vraag of zij hier misschien interesse in heeft.

Op zaterdag 20 juli vertrok onze bus met aanhanger richting Bodegraven.
Daar had de school al een aantal vrijwilligers klaarstaan om te helpen met het naar buiten brengen en inladen van het meubilair. Vol enthousiasme!
Men zegt wel, vele handen maken licht werk. Nou, dit gezegde klopt als een zwerende vinger.
In 30 minuten was de klus geklaard en kon de chauffeur alweer vertrekken.

Een uurtje later arriveerde men in Amstelveen bij de International School of Amsterdam (ISA), waar onze container staat.
Ook hier stonden een aantal helpers klaar die met een hoop lol en spierballen aan de slag gingen. Naast alle tafels en een deel van de stoelen van de Verhoeff-Rollman school werden ook stellingen, een ladekast en kapstokken met zitplaats en opbergruimte van de ISA in de container geplaatst.

Het restant van de stoelen is naar het depot in Lelystad gebracht waar nog een andere container voor ons onderwijsproject staat.

Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen