nl:nieuwsitems:20191114_hulpgoederen_2e_container_verdeeld

14.11.2019 Hulpgoederen 2e container verdeeld

Vlak na de twee onderwijscontainer arriveerde de tweede reguliere container met hulpgoederen in Suriname.
Een drukke boel dus op onze opslagplaats op Welbedacht.

Maar het begon allemaal in Nederland. Hier hebben onze vrijwilligers overal in Nederland goederen opgehaald en in het depot gesorteerd en ingepakt.
Goederen die onze lezers hebben ingezameld, waarvoor grote dank!

Op een gegeven moment was de container vol.

De deuren zijn gesloten, het papierwerk in orde gemaakt, vrachtwagen besteld en toen ging de container op weg naar Suriname.

In de haven van Paramaribo zijn de goederen ingeklaard en kon de container naar de opslagplaats op Welbedacht in Commewijne. Daar werden de (medische) goederen gesorteerd, opgehaald en/of weggebracht naar de betreffende instelling of persoon.
Er is nog een kist met waardevolle inhoud meegegaan: een echoapparaat voor het St. Vincentius Ziekenhuis. Deze machine is geschonken door een dokterspraktijk in Duitsland aan NAK-karitativ.
Stichting Corantijn mocht voor het apparaat een bestemming aanwijzen en heeft een kist op maat gemaakt. Om het echoapparaat aan de binnenzijde te beschermen is de kist gevulde met pakken incontinentiemateriaal en maandverband.

Onderstaand een verslag van de verdeling van de goederen en de ontvangen bedankbrieven.
Huize Albertine:

Mr. Huber Stichting:

Deze jonge vrouw, die blind en doofstom is, heeft niemand die voor haar zorgt. Ze wordt bij de Mr. Huber Stichting opgevangen. Om haar extra te ondersteunen sturen wij kleding, toiletspullen en deze keer ook een stoelfiets zodat haar beenspieren wat sterker kunnen worden.

St. Vincentius Ziekenhuis:

Stichting Double Positive:

Stichting MijnZorg:

Huize Tyltyl:

RGD Zanderij:

Stichting Matoekoe:

Stichting Witsantie Educatief Centrum:

Stichting Prasoro:Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen