nl:nieuwsitems:20200201_echoapparaat_voor_verloskunde_en_gynaecologie

01.02.2020 Echoapparaat voor Verloskunde en Gynaecologie

Van een dokterspraktijk uit Wuppertal kreeg NAK-karitativ, een partner uit Duitsland waarmee Stichting Corantijn regelmatig samenwerkt, een echoapparaat geschonken. Aan Stichting Corantijn werd de vraag gesteld of zij voor deze machine een plek wisten in Suriname.

Het Sint Vincentius Ziekenhuis had al in 2017 een aanvraag voor dit type medische apparaat bij Stichting Corantijn ingediend.
Na overleg met het ziekenhuis bleek dat er bij de afdeling Verloskunde en Gynaecologie nog steeds behoefte aan is.

Het echografie apparaat is medio april 2019 door NAK-karitativ naar ons depot in Lelystad gebracht. Aan de hand van de buitenmaten is door onze sponsor Core-TeQ een houten kist gemaakt waar het in is verpakt.

In de tweede reguliere container van 2019, die eind augustus vertrok, is de kist met inhoud, waaronder ook ter bescherming van de machine maandverband en incontinentiemateriaal, verscheept naar Suriname.


Eind oktober is het apparaat door Stichting Corantijn bij het ziekenhuis afgeleverd.


In januari 2020 heeft in het Sint Vincentius Ziekenhuis de officiƫle overdracht van het echoapparaat en de bijbehorende handleiding plaatsgevonden aan de Verpleegkundig Directeur mw. C. Etnel en het hoofd van de afdeling Verloskunde, mw. Joera.


Marion van Berkum


Gebruikershulpmiddelen